E-bike accu keuze

Altijd een fietsaccu passend bij jouw elektrische fiets

Maak je vaak korte tochtjes of fiets je liever de hele dag door? Hoe ver je met elektrische trapondersteuning kan fietsen, hangt in belangrijke mate af van het type accu. Gazelle heeft een breed scala aan accu’s voor je e-bike die je met een motor kan combineren. Zo is er altijd een accu-motor combinatie voor jouw verbruik. Kies eenvoudig de accu die het beste bij je past dankzij ons duidelijke overzicht.
 

Accu advies voor elektrische fietsen

Om zo lang mogelijk van je fiets (en dus ook jouw fietsaccu) te genieten, is het van belang om de fietsaccu goed te onderhouden. In de praktijk is een maximale levensduur van zo’n 4-5 jaar realistisch. Maar wat moet je er nu voor doen om deze maximale levensduur te bereiken? Hier zijn enkele ‘gouden regels’ voor opgesteld. Deze kun je lezen in onze blog.

Lees bijvoorbeeld altijd de bij jouw fiets geleverde documentatie, zoals de gebruikershandleiding, aandachtig door en neem de laadprocedure en andere gebruikstips ter harte. Bij vragen kun je terecht op de website van jouw fietsmerk en uiteraard ook bij jouw dealer.
 

Elektrische fiets | Actieradius

De actieradius van een elektrische fiets geeft aan hoeveel kilometer je gemiddeld kunt afleggen totdat de accu weer opgeladen moet worden. Het lijkt zo’n eenvoudige vraag: hoeveel kilometer kan ik met mijn e-bike fietsen? De actieradius hangt voor een groot deel af van de manier waarop je de fiets gebruikt. Factoren die een grote invloed hebben zijn: de belasting van de fiets (hoeveel bagage neem je mee en wat is je eigen gewicht en lengte), mate van ondersteuning, wind mee/wind tegen, buiten temperatuur (winter/zomer). De accu is een slijtage artikel, de actieradius wordt minder over tijd. Dit kan er allemaal voor zorgen dat de accu sneller of minder snel leeg gaat.