Finalist Tweewielerwinkel

Dit zijn de 5 finalisten van de winkelverkiezing                                                            

Uit de twintig genomineerde bedrijven zijn door de vakjury vijf finalisten geselecteerd die de eindstrijd met elkaar aangaan. Het was volgens juryvoorzitter Ferry Smith allesbehalve een gemakkelijke keuze. “Het niveau is dit jaar uitzonderlijk hoog. De finale wordt absoluut vuurwerk!”

Hoofdbrekens, dat kostte de vakjury de selectie van de vijf winkels die doorgaan naar de finale van de verkiezing van de Tweewielerwinkel van het Jaar 2022. De twintig genomineerde bedrijven waren flink aan elkaar gewaagd, het niveau was hoog. Na lang wikken en veel wegen kwam de jury uiteindelijk op de volgende vijf winkels die met elkaar de eindstrijd aangaan (in alfabetische volgorde):

 

- Bike Totaal Tweewielers De Jong in Wommels
- Fietsenmakerij Jasper in Zaltbommel
- Jansen2wielers in Barneveld
- Liemers Fietsen in Duiven 
- Velodroom in Roden

                                                                                                                          
Van klein tot groot

De vijf finalisten zijn allen totaal verschillend; van een kleine stadswinkel tot een immens grote winkel, van éénpitters tot bedrijven met tientallen medewerkers. Dat bevestigt ook de kracht van de verkiezing van de Tweewielerwinkel van het Jaar; het gaat niet om de grootste of mooiste winkel, het gaat om modern ondernemerschap.  De jury beoordeelt de finalisten onder andere op gastvrijheid, presentatie, productkennis, vakmanschap, bedrijfsvoering, duurzaamheid en (online) marketing. onderdeel van de finaleronde is ook een bedrijfsbezoek van de vakjury.
 

Finalist Fietsenmakerij Jasper: 'Bij ons kom je thuis'


De 35-jarige Jasper Bax - eigenaar van Fietsenmakerij Jasper - heeft zonder twijfel de kleinste winkel van de vijf finalisten van de verkiezing van de Tweewielerwinkel van het Jaar 2022. Jasper ontwierp de winkel samen met zijn vrouw en (ver)bouwde hem samen met vrienden tot een knusse huiskamer.

Fietsenmakerij Jasper is gevestigd in het fraaie, oude centrum van Zaltbommel. "Waarom onze winkel Tweewielerwinkel van het Jaar 2022 zou moeten worden? Omdat je bij ons in een fijne en knusse huiskamer komt, waar je het assortiment fietsen op een unieke manier beleeft. Onderscheidend is verder de persoonlijke aandacht die we aan onze klanten geven. Resultaat is dat we een band met onze klanten opbouwen en vervolgens zien dat ze ambassadeurs en fans van onze winkel zijn. Wij lijken absoluut niet op de vele standaardwinkels met rijtjes fietsen, monteurs die alleen repareren en verkopers die alleen maar verkopen. Bij Fietsenmakerij Jasper is degene die adviseert over de fiets ook degene die je fiets afleverklaar maakt, onderhoudt en wanneer nodig repareert."